In Hollands Kroon zijn ze wars van regels om de regels. Waarde creëren voor burgers, daar gaat het om. Met een door visie gedreven organisatie volledig gebouwd op de kernwaarden vertrouwen, lef, bevlogenheid, contact en respect. Consequent, geen compromissen.

 

In de eerste editie van Hollandse Vernieuwers hadden we het voorrecht een ‘masterclass’ te krijgen van één van de grondleggers van de nieuwe gemeente Hollands Kroon. Wim van Twuijver was destijds gemeentesecretaris in Hollands Kroon, nu in Alkmaar. Hollands Kroon: een ambitieuze gemeente in de kop van Noord-Holland met de wil om de slimste te zijn en meest innovatieve te zijn in Nederland.

 

Met passie, overtuiging en humor weet Wim van Twuijver ons mee te nemen in die eerste jaren Hollands Kroon. Over loslaten en verantwoordelijkheid geven, maar dan écht. Het lef hebben om flink buiten de gebaande paden te lopen en doelloze regels aan je laars te lappen. Verlofregistratie? Doen we niet meer. Managers? Overbodig.
Wij blijven enigszins ‘flabbergasted’ achter. Als een gemeente dit kan realiseren, dan lijkt alles mogelijk.

 

Ook nieuwsgierig naar het verhaal van Hollands Kroon? Wim van Twuijver schreef er een boek over, samen met zijn collega’s Anja van der Horst en Arthur Cremers: Pole Position. Aanrader!